2011. június 25., szombat

Halász Anna: Befejezetlen kálvária - Jelenlegi ára: 1 250 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Befejezetlen kálváriaA könyv listaára: 1470 Ft. Leírás:
Önéletrajz és családtörténet elegyes fejezetei olvashatóak a kötetben egy közelmúltban elhunyt nagyváradi újságíró tollából. Ezekből betekintést nyerhetünk egy magyar zsidó család történetébe, mely a dualizmus korabeli liberalizmus és a 48-as zsidó-felszabadító hagyomány elvei alapján élte tevékeny mindennapjait. Halász Anna negyedíziglen visszamenő rokonai volt közöttük mérnök, kereskedő, vegyész és pedagógus is magyarnak vallották és tekintették magukat, Mózes-hitű magyarnak. És ez volt az, ami alapjaiban meghatározta sorsukat a 20. században. Az 1920-as évektől felerősödő antiszemitizmus védtelenül érte a zsidóságot, a történelem viharai pedig végül a haláltáborok poklába sodorták őket. E tények határozzák meg a szerző írásainak alapgondolatait, hangulatát is. A komor gondolatok között persze az élet boldog, szép és nagyszerű pillanatai is megelevenednek: a gyermekkor emlékei, az első olvasmányok, vagy Márton Áron püspök kiállása az embertelenséggel, a deportálásokkal szemben. Halász Anna egy életen át kereste a szavakat, hogy hitelesen le tudja írni, ki tudja fejezni azt, amit átélt, ami történt, saját maga és családja kálváriáját. Idős korára lelte meg ezt az önéletrajzi és családtörténeti formát, de műve befejezetlen maradt. Ez a két momentum ihlette a könyv címét. A hagyatékában fellelhető gépiratokat barátja, Heitelné Móré Zsuzsanna művészettörténész rendezte sajtó alá, a hiányzó részek pontozással kerültek megjelölésre. Az Ünnepi Könyvhétre megjelent kötetet a családi albumból származó fekete-fehér képek gyűjteménye zárja. ISBN: 973-599-138-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 250 Ft

Az aukció vége: 2011-06-26 21:30
. Halász Anna: Befejezetlen kálvária - Jelenlegi ára: 1 250 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése